Алкоголізм — біда сучасного суспільства

Ця проблема знайома більшості з нас так чи інакше, оскільки алкоголізм за статистикою — найпоширеніша залежність з усіх.

Людина, хворий на алкоголізм відрізняється неадекватною поведінкою, його настрій часто і без причин змінюється, він може безглуздо брехати. На цьому етапі залежному необхідна допомога близьких людей — чим раніше зреагуєте, тим легше буде досягти успішного результату лікування.

Алкоголізм руйнує не тільки здоров’я людини, яка п’є, але і життя його близьких, які втрачають душевний спокій і поступово приходять у відчай. Не кажучи вже про фінансову складову. Адже люди, залежні від алкоголю, вже не можуть зупинитися. При алкоголізмі, так само як і при інших видах залежності, людина має потребу в наступній дозі. І, коли грошей вже не залишається, завзяті алкоголіки починають продавати все, що було нажито сім’єю за багато років. Однак надія на одужання є завжди — тільки потрібно зробити крок, щоб вона стала реальною.

Неконтрольоване самою людиною — вживання алкогольних напоїв, позначається на всій його життя. Родині, відносинах, на роботі, на фінансовому благополуччі і здоровье.Еслі людина усвідомила свою залежність від алкоголю і бажає її позбутися — він має величезний потенціал до того, щоб вести в подальшому тверезу повноцінне життя.

Алкогольна залежність — це не тільки психічна, а й фізична залежність, тому що етиловий спирт являє собою сильнодіючий токсична речовина, яка руйнує органи і тканини людського організму. Якщо людина вживає алкоголь тривалий час — формується картина хронічного отруєння і порушення функцій майже всього організму людини. Всі життєво важливі органи перестають правильно виконувати свої функції.

Однак слід розуміти, що основна проблема алкогольної залежності ховається в голові. Якщо до лікування даної проблеми підходити комплексно, можна отримувати відмінні результати лікування і повна відмова хворого від вживання спиртного.лікування алкоголізму

Коли людина не в змозі самостійно кинути пити, йому потрібна допомога. Зараз, у всіх великих містах є величезна кількість клінік, які допомагають людям, впорається з цією проблемою. Все лікування проходить, як правило, анонімно.

Найбільш ефективний метод лікування алкоголізму — кодування.

Складається кодування з двох етапів:По-перше, потрібно вивести з організму людини всі шкідливі токсини, алкоголь. По-друге, потрібно допомогти хворому справитися з ламкою.Психологічна робота з паціентогм і реабілітація. Психологи підбирають індивідуальний підхід до кожного хворого.

Міжнародна Антинаркотична Асоціація пропонує кваліфіковану допомогу і багаторівневу схему лікування від алкоголізму http://lczm.org/lechenie-alkogolizma-v-chernovtsakh.html, що проводиться в стаціонарі.

Сучасна програма реабілітації 12 кроків допомогла вже мільйонам людей у ​​всьому світі кинути пити і домогтися стійкої ремісії на все життя, вона здатна підняти з «дна» і вас або ваших близьких!