Дозвілля в Карпатах: обирайте розваги на свій смак

Планувати і обдумувати зимовий відпочинок слід заздалегідь. Особливо, якщо це відпочинок в горах — наших славних Карпатах. Все більше українців і гостей із-за кордону їдуть в Карпати на зимові свята, подивитись на чудову природу, покататися на лижах. Щоб не бути в стороні від туристичних тенденцій сьогодення, пропонуємо розглянути три головних напрямки справжнього карпатського відпочинку.

Заздалегідь забронюйте готель в Мукачево

Замок Паланок у МукачевоПричина — велика кількість фестивалів, що проходять в Закарпатті в осінньо-зимову пору. 11 — 12 листопада місцеві жителі і гості міста святкують день Святого Мартина, покровителя Мукачева. Різдвяний Ярмарок традиційно проходить у Закарпатті з розмахом, ця святкова подія буде відбуватися з 5 по 31 грудня. Незабаром після Нового року туристи з’їжджаються на головну подію року в Мукачево — фестиваль Червене вино (з 11 по 15 січня 2017 року). Скуштувати молоде вино сьогорічного урожаю, розважитись виступами народних колективів, купити сувеніри друзям — всі ці справи надзвичайно цікаві і обов’язкові для відпочиваючих. До речі, забронювати готель в Мукачево тут не складно, адже інфраструктура для туристів розвинута добре. Але вважайте, що приїзд фестивальної публіки зменшить кількість вільних місць на певні дати. Мукачево — відоме місто для прихильників сімейного відпочинку, тому беріть родину і насолоджуйтесь гостинністю закарпатців разом.

Приїжджайте гостювати в садиби Яремче

Яремче — унікальне місто, його ще називають воротами в гори і «душею Карпат». Сюди їдуть в осінньо-зимовий сезон з двох причин: цікаві піші прогулянки і катання на лижах. Зовсім поряд знаходиться знаменитий курорт Буковель, проживання на якому вважається одним з найдорожчих у карпатському регіоні. Тому раціональні туристи обирають для розташування садиби Яремче — це значно дешевше плюс є можливість побачити безліч цікавих речей. Водоспад Пробій, Дівочі Сльози, Жонка, каньйон, скелі Довбуша — це перелік лише природних див біля Яремче. А якщо пройтися і подивитися на чудеса рукотворні, то можна побачити унікальні церкви і монастирі. У Яремче є дві стародавні церкви, побудовані у 1663 та 1884 роках (Церква святого Іоанна Милостивого з дзвіницею, Церква Успіння Пресвятої Богородиці), а також жіночий та чоловічий монастирі. Серед пам’яток архітектури рекомендуємо до перегляду ресторан «Гуцульщина», який споруджений із дерева без єдиного цвяху. Туристам, що люблять вивчати під час подорожей культуру краю, буде цікаво в етнографічному музеї та в музеї Митрополита Шептицького. А ще корисно прогулятися по місцевим сувенірним ринкам, щоб поповнити колекцію рукотворних скарбів та поспілкуватися з колоритними гуцулами.

У Ворохті займіться активним відпочинком

ВорохтаБеріть велику компанію друзів та обирайте у Ворохті котеджі на свій смак: сюди їдуть прихильники екстремальних маршрутів. Саме звідси бере початок підйом на Говерлу. Також Ворохта є центром підготовки спортсменів з таких дисциплін, як біатлон, лижні перегони, стрибки з трампліну. Але не спортом єдиним живе це чудове селище. Є на що подивитись на вулицях і околицях Ворохти: це і давні мости-віадуки з мальовничими арками, і красиві храми з складною історією, і надзвичайна природа, яка змушує затамувати подих.

Як би там не було, в Карпати слід їхати в будь-яку погоду і пору року. Для кожного гостя знайдеться гарне дозвілля. І кожен турист зможе забрати з собою частку Карпат: у вигляді фотографій, сувенірів і пам’яті, яку обов’язково треба освіжати хоча б раз на рік!