Отримання правдивої інформації – можливе чи ні

У час, коли простір насичено різноманітною інформацією, особливо політичною, дуже важливим є питання отримання правдивих та неперекручених новин, біографій та інше. Якою саме, на вашу думку, повинна бути ідеальна інформація перед виборами для виборців? Розглянемо це детально:

1. Об’єктивна. Такий принцип надання новин на сайтах є дуже важливим. Саме за такою інформацією можна створювати свою власну думку та робити вибір при голосуванні.

2. Незалежна. Коли виборцям надається інформація від окремої партії, то вона буде не зовсім правдивою, бо в ній обов’язково буде домішок реклами або компромату на конкурентів. Те ж саме з новинами багатьох ЗМІ. І тільки ті ресурси, які не фінансуються жодною політичною силою чи кандидатом, можуть надавати правдиву інформацію.

3. Прозора. Всі новини повинні легко перевірятися. Якщо перевірки неможливі, то скоріш за все ви зіткнулися з неправдивим сайтом.

4. Критична. Звісно, всім кандидатам потрібно давати оцінку із застосуванням критичного мислення. Кожен вчинок потрібно детально розібрати з огляду на його недоліки та переваги. Саме такий підхід є найбільш вдалим для формування якісної, точної суспільної думки.

5. Верховенство права. Головним документом, за яким живе країна, є Конституція. Також діє великий перелік законодавчих актів, який регулює суспільне життя у всіх його проявах. Інформація, яку ми надаємо на розгляд суспільству, обов’язково проходить перевірку законодавством. Ми публікуємо всі факти порушення його в нашій країні можновладцями та їх оточенням. Це важливо знати виборцям, бо людина, яка ще на етапі виборів може порушувати закон, зробить це й після.

6. Демократичні засади. Наш громадський рух дотримується демократичних правил, тож все, що ви можете в нас знайти, є з точки зору демократії правом на забезпечення доступу будь-якої людини до інформації.

Таким чином, створений ще в 2011 році громадський рух «ЧЕСНО» завдяки сумлінній праці активістів та волонтерів надає актуальну та перевірену інформацію щодо кандидатів у депутати та президенти. Ми працюємо 24 години на добу, щоб кожна людина, якій небайдужа Україна та майбутнє своїх дітей, мала змогу зайти й подивитися інформацію, а вже потім йти на вибори. Ми маємо надію, що наші зусилля допоможуть побудувати в країні демократію, навчать людей вибирати кандидатів добре обмірковуючи.

Джерело: chesno.org